Tuesday, December 30, 2008

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


Ο φόνος και το ξέσπασμα – μια ερμηνεία


Ακόμα και για μια χώρα εθισμένη στην υπερβολή, η κοινωνική αναταραχή που προκάλεσε ο φόνος του εφήβου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, στα Εξάρχεια, ήταν πρωτοφανής. Πως εξηγείται; Δύο παράγοντες πρέπει να ληφθούν, κατ’ αρχήν, υπόψη: η δύναμη του τυχαίου γεγονότος και η ιστορική έλλειψη εμπιστοσύνης σε βασικούς κρατικούς θεσμούς, ιδιαίτερα την Αστυνομία.

Ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση του Αλέξανδρου. Ούτε ταραχές υπήρχαν στα Εξάρχεια εκείνες τις μέρες, ούτε ο μαθητής μετείχε σε βίαιες πράξεις κατά της Αστυνομίας. Τυχαία ήταν εκεί. Ο τυχαίος φόνος σοκάρει ιδιαίτερα γιατί μας καταλαμβάνει απροετοίμαστους - δεν διαθέτουμε έτοιμα σχήματα να τον ερμηνεύσουμε. Το γεγονός του τραγικού θανάτου, ιδιαίτερα όταν μεταδίδεται δραματοποιημένο από τα ΜΜΕ, δημιουργεί ένα κοινό για όλους σημείο αναφοράς, μας κάνει συμμέτοχους στην τρωτότητα της ύπαρξης, νοιώθουμε παρόμοια συναισθήματα.

Τι νοιώσαμε; Σοκ, απορία, οργή. Αυτά τα συναισθήματα διακατείχαν πολλούς νέους, ιδιαίτερα όσους ξεχύθηκαν στους δρόμους των...


Η συνέχεια του άρθρου εδώ.

Η θεώρηση ανήκει στον Πάνο Κωνσταντινίδη και αναρτήθηκε στο μπλογκ Οι σκέψεις μου!

Monday, December 29, 2008

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ!


Προπαγανδιστές για γέλια και για κλάματα


Για δύο και πλέον εβδομάδες οι Έλληνες γίνονται μάρτυρες μίας πρωτόγνωρης για την Ελλάδα "εξέγερσης". Άριστα σχεδιασμένη, καλά οργανωμένη και συντονισμένη μετέτρεψε την χώρα σε ερείπια. Κατέστρεψε περιούσιες μεροκαματιάρηδων, μικρο εμπόρων και άφησε χιλιάδες ανέργους. Τα χρυσά γκέτο της Φιλοθέης, του Ψυχικού και της Πολιτείας που θα έπρεπε να είναι ο λογικός στόχος μιας "ταξικής" εξέγερσης εξακολουθούν να είναι φωτισμένα και όμορφα σαν να μην συνέβη τίποτα. Στην οδό Φιλαδελφέως στο Κεφαλάρι ούτε ένα κάδος σκουπιδιών δεν κάηκε. Τα μικρομάγαζα διαγουμίστηκαν κανονικά. Κανείς από του αγριεμένους "νέους" δεν άγγιξε τα Χοντος η το Αttica ή τον περιώνυμο Mall. Συστηματικά, μεθοδικά το εμπόριο των μικρομεσαίων καταστράφηκε για να κάνει χώρο στα πολυεθνικά μεγαθήρια.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος φραγκολεβαντίνος Σωμερίτης μας είχε προειδοποιήσει από τις σελίδες του Βήματος όταν για πολλοστή φορά ο Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πούτιν.

Με ολίγη ομόδοξη Ορθοδοξία και με τη γενική αίσθηση ότι με αυτά τη «φέρνουμε» στους μισητούς Αμερικανούς και στους ανθέλληνες Ευρωπαίους- μείον ο Σαρκοζί, αλλά ως πότε; Δοκίμασαν το «κόλπο» ο Νάσερ και ο Μακάριος. Απέτυχαν. (Το Βήμα 30/4/2008)

Ο Νάσερ άρπαξε τον πόλεμο των "έξη ημερών" ο Μακάριος άρπαξε το πραξικόπημα του 74 και σήμερα ο Καραμανλής αρπάζει την μήνη των κουκουλοφόρων αντιεξουCIAστων.

Μαζεύτηκαν όλα τα λιανοτούφεκα της νεοταξίτικης διανόησης να μας το κάνουν όμορφο. Να ερμηνεύσουν τα γεγονότα ώστε να τα καταλάβουμε καλύτερα.

Πηγή είναι το Ταμπούρι και η συνέχεια του άρθρου εδώ

Saturday, December 27, 2008

ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;;;


Για την τιμή των "όπλων"....


Tα όσα πρωτοφανή γίνονται στις μέρες μας, επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση του πολίτη που βλέπει χωρίς παρωπίδες και δεν έχει αποβλακωθεί ακόμα, πως η παρακμή μαστίζει την Ελλάδα.
Μια παρακμή βαθιά και γενική. Ξεκάθαρος εθνικός ξεπεσμός, ηθική κατάπτωση, ιδεολογικό κενό, πνευματική κουφότητα, κοινωνική κρίση, πολιτικό αδιέξοδο, οικονομικός κατήφορος, διαφθορά, αδιαφορία, φαυλοκρατία, εξαχρείωση, σημειώνουν την εποχή μας και χαράζουν τα βήματά μας.
Σήμερα θριαμβεύουν παντού οι τυλιγμένοι στα πρασινοκοκκινομπλέ άχρηστοι. Στις κορυφές βρίσκονται οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι δημαγωγοί και γύρω τους, στρατιές οι επιτήδειοι, οι ανάξιοι, οι μέτριοι, έχουν δημιουργήσει μια κοινωνία καλοπερασάκηδων κυνηγών τίτλων, αξιωμάτων και υλικών απολαύσεων, έναν σάπιο κόσμο που μοναδική έννοια έχει τον πλουτισμό, την καλή ζωή, την άνοδο! Χωμένοι σε ύποπτα προνόμια και βυθισμένοι σε άθλιες συναλλαγές, οι «ιθύνοντες» δημιούργησαν μια κοινωνία συμβιβασμένων, έτοιμη στην πρώτη δυνατή πνοή ανέμου να σαρωθεί και να βρεθεί με τα απόβλητα της ιστορίας. Πού είναι τα έργα του Νεοελληνισμού;
Πού η ιδεολογία του;
Τι έγινε η κληρονομιά του Γένους μας;
Πού βρίσκονται οι εθνεγέρτες, οι δάσκαλοι, οι διαφωτιστές του λαού; Που είναι Εκείνοι που πρέπει; Ποιος θα δείξει το δρόμο στους εξαπατημένους Έλληνες; Ποιος θα σώσει τον τόπο; Θ' αφήσουμε τη θύελλα να τα γκρεμίσει όλα; Θ' αφήσουμε το ηφαίστειο να εκραγεί και να κάψει με τη λάβα του μαζί τους άδικους και τους δίκαιους, τα παιδιά μας, το Έθνος; Θα περιμένουμε την εξαφάνιση έτσι, χωρίς αντίδραση, δίχως αντίσταση;
Χωρίς μια «τουφεκιά», έστω, «για την τιμή των όπλων»;


Η πηγή του κειμένου εδώ. Είναι το μπλογκ των Αγράφων και των κάμπων

Thursday, December 25, 2008

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ...


ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΛΑΚΗ...


Απ’ τα φευγάτα κότερα στου «Άλφα» την οθόνη
πές μας ρε Λάκη την τιμή που ‘χει η άσπρη σκόνη..

Πες μας ρε Λάκη πως μπορείς στο κύμα και σνιφάρεις;
πες μας πως φτάχνεις το χωνί και πως το κοντρολάρεις;

Πως φτιάχνεις ίσα την γραμμή, μέσα στο μελεούνι
και έχεις κάψει και δεξί κι αριστερό ρουθούνι;

Η συνέχεια εδώ...

Το κείμενο το πήρα απο Αμύνεσθαι περί Πάτρης.

Sunday, December 21, 2008

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ?
21 12 2008

Ελα δω αγόρι μου …

Εσυ νεαρέ επαναστάτη !

Δεν ξέρω αν είσαι γόνος αστικής οικογένειας των βορείων προαστίων ή παιδί δημοσίου υπαλλήλου…ή γιος αγρότη ή βιοπαλεστή!

Δεν με νοιάζει βασικά..

Η σκέψη σου με νοιάζει !

Αναρωτήθηκες ποτέ τίνος είναι η επιχειρησούλα που κάποιοι σε παρότρυναν /ουν να καταστρέψεις?

Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως αυτοί που σε προμηθεύουν τις μολότοφ είναι μια ζωή στο περιθώριο? ¨Ομοιος τους είσαι ?

Αναρωτήθηκες ποτέ σου αν αυτοί που σε παροτρύνουν να κάψεις και να καταστρέψεις έχουν μοναδικό σου στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας στην οποία ζεις και κινείσαι?


Η συνέχεια εδώ

Το κείμενο έχει γραφτεί από τη χειμωνιάτικη λιακάδα και εδώ ,είναι το ιστολόγιό της!

Saturday, December 20, 2008

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Του Brady Kiesling*

Στις 6 Δεκεμβρίου, ένας Ελληνας αστυνομικός παραβίασε τους σαφείς διατυπωμένους κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας του και χρησιμοποίησε παρανόμως το όπλο του. Ηταν τόσο άτυχος, ώστε να σκοτώσει ένα μικρό παιδί. Οι καταστροφές που ακολούθησαν δεν είχαν όμως καμιά σχέση με την τύχη. Δεκάδες Ελληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη. Χωρίς να περιμένουν την αυτοψία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ή το πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αποφάνθηκαν ότι η αστυνομία «δολοφόνησε εν ψυχρώ το νεαρό». Προσέθεσαν δε ότι ο θάνατος του Αλέξη ακολουθεί τη λογική παρόμοιων περιπτώσεων...

διαβάστε περισσότερα εδώ

το άρθρο είναι από τον ιστότοπο του Πάνου Κωνσταντινίδη και το blog του ονομάζεται ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

News

My BlogRoll

-