Tuesday, September 23, 2008

23 Σεπτεμβρίου 2008


Σε καθε προσευχη...καποιος ειναι εκει...στην πιο βαθια σου ευχη...στο απεραντο γαλαζιο...του ουρανου η της θαλασσας...

Μέσα στη θάλασσα,
μέσα στη θάλασσα
Στην έλλειψη βαρύτητας του βυθού
Όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα,
Δύο ψυχές ενώνονται
Για να εκπληρώσουν μία ευχή.


Ένα φιλί πυροδοτεί τη ζωή,
Με αστραπές και κεραυνούς.
Και με μία μεταμόρφωση
Το σώμα μου δεν είναι πια το σώμα μου,
σαν να εισβάλω στο κέντρο του σύμπαντος.


Μια παιδική αγκαλιά,
Το πιο αγνό από τα φιλιά,
Έως ότου να μείνουμε με
Μία μόνο επιθυμία


Το βλέμμα σου και το βλέμμα μου,
Σαν μια επαναλαμβανόμενη ηχώ, χωρίς λόγια:
Πιο βαθιά, πιο βαθιά,
Πέρα από όλα
Που είναι σάρκα και αίμα.

Αλλά ξυπνάω πάντα
Και πάντα επιθυμώ το θάνατο,
Για να συνεχίσω να έχω για πάντα
Τα χείλη μου μπλεγμένα στα μαλλιά σου.

Ραμόν Σαμπέδρο
...


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: Ανθολόγιο
~ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ~

Τα σπίτια στην αρχαία Ελλάδα είχαν να αντιμετωπίσουν λίγο πολύ τα προβλήματα που έχουν και τα δικά μας σήμερα με βασικότερα την ζέστη και το κρύο. Ας δούμε όμως τι έκαναν σοφά οι αρχαίοι Έλληνες κι εμείς συνήθως δεν μπαίνουμε στον κόπο ούτε καν να αντιγράψουμε...

θερμομόνωση:

Οι τοίχοι των σπιτιών φτιαχνότανε συνήθως από λάσπη και από πέτρες. Μιας και δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα το τσιμέντο για μαζική χρήση, χρησιμοποιούσαν για καλύτερο «δέσιμο» και αντοχή της λάσπης, άχυρο, αυγά και μαλλιά από κατσίκες. Ο βόρειος τοίχος γινόταν
...


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: EKATH


Για τα αδέσποτα στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Μήνυμα αναγνώστη

Στις 12/09 , με πρωτοβουλία της «Pegasus International», κυκλοφόρησε ευρέως ένα κείμενο σχετικά με τη κατάσταση των αδέσποτων στο Θριάσιο και κυρίως με απαγόρευση τόσο στους εργαζόμενους στο νοσοκομείου όσο και σε ασθενείς και συνοδούς να ταΐζουν τα ζώα.

Ο κύριος φόβος ήταν ότι τα σκυλιά θα μεταφέρονταν στο Σχιστό για ευθανασία καθώς η νομοθεσία απαγορεύει ζώα στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων!

Το Σάββατο 13/09 πολλοί εθελοντές και μέλη σωματείων και οργανώσεων σπεύσαμε ώστε να...


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: Ηellenicrevenge


Πάνας

Ο Πάνας ήταν ο τραγοπόδαρος θεός των ποιμένων και των ποιμνίων και κατοικούσε σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες στα βουνά της Αρκαδίας. Ήταν γιος του αγγελιοφόρου των θεών, του Ερμή και της Νύμφης Δρυόπης. Το παιδί που αυτή γέννησε είχε αποκρουστική όψη, πόδια τράγου, μυτερά αυτιά, δυο κέρατα στο κεφάλι και το προσωπό που καλυπτόταν από πυκνή γενειάδα. Η Δρυόπη μόλις τον είδε τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας το παιδί της. Ο Ερμής τότε τον λυπήθηκε, τον πήρε στην αγκαλιά του και τον έφερε στην κατοικία των θεών, στον Όλυμπο. Όλοι οι θεοί μόλις τον είδαν άρχισαν να γελούν γοητευμένοι από τη μορφή του. Περισσότερο δε απ' όλους, ο θεός του κεφιού, ο Διόνυσος, που με χαρά δέχτηκε να έρθει στη συντροφιά του και τον ονόμασε Παν, επειδή οι πάντες ευχαριστήθηκαν όταν τον είδαν.

Οι ποιμένες τον θεωρούσαν ως προστάτη τους και...


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ


ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Βρίσκομαι σε έξαλλη κατάσταση πανικού και δεν ξέρω τι να κάνω. Μου
μετατρέπονται τα έγγραφα σε κώδικα! Παιδεύομαι και δεν έχω καταφέρει τίποτα, λες και μου έχει ανοίξει κάποιος το κεφάλι με τσεκούρι αισθάνομαι.
Το ιστορικό μιάς καταστροφής.

Εκανα copy ένα blog μου στο wordpress σε ένα memory stick και το εισάγω
στο laptop. Από εκεί κάνω copy ένα κείμενο και το δούλευα στο laptop.
Πρέπει όμως να πήρε και κάποιον κώδικα και να το μετέφερε στο έγγραφο.
Κλείνω το έγγραφο αφού το επεξεργάστηκα και πάω να το ανοίξω και ήταν
κενό.
Εκανα διάφορα test με copy paste από άλλα έγγραφα αλλά όποτε άνοιγα το....

Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: Της Ελληνίδας


Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ: ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΝΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ, ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΣΟ ΤΗΣ ΚΙΛΙΚΙΑΣ

Η Στρατηγική Ιδιοφυία του Αλεξάνδρου σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητά του τον έκαναν ανίκητο, διότι ο ίδιος ήταν μια ενσάρκωση του Ανίκητου Ήλιου! Αφού εξασφάλισε τα Βόρεια Σύνορα της Ελλάδος, ενεργοποιώντας "το αρχαίο Τόξο του Περσέως", στράφηκε προς την εκκαθάριση του εσωτερικού μετώπου: Θηβαίοι! Στάθηκε τρομερός αλλά και δίκαιος στην τιμωρία εκείνων που πάντοτε αναστάτωναν τά εσωτερικά πράγματα της Ελλάδος! Μόνο τότε, και αφού είχε εκλεγεί....

Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: * Π Υ Ρ ί Σ Π Ο Ρ Ο Σ * ΖΩΣΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ


Σώμα "αδιάφθορων" εφοριακών και στην Ελλάδα

Tμήμα εσωτερικών υποθέσεων στα αμερικανικά πρότυπα ετοιμάζονται να συστήσουν στο υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών με στόχο τον αυστηρό έλεγχο των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων - κυρίως των ελεγκτών - και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Tο νέο σώμα θα είναι στα πρότυπα του TIGTA των HΠA, που ελέγχει τους εργαζομένους στην αμερικανική φορολογική διοίκηση της γνωστής IRS.

Για τον τρόπο που λειτουργεί το τμήμα των αδιάφθορων του IRS ενημερώθηκε την....

Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: taxalia - Τo N.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ζητούνται οι υπογραφές μας για μία αδέσμευτη Κύπρο


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Αυτό το διάστημα διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος.
Η τουρκική πλευρά επιθυμεί την συνέχιση ή ακόμη την εγκαθίδρυση νέου συστήματος εγγυήσεων, όπως αυτό εφαρμόστηκε με την Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960.
Αυτός ο στόχος της τουρκικής πλευράς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.
Η Συνθήκη Εγγυήσεων αποτέλεσε την κατ' ισχυρισμόν βάση της Τουρκικής εισβολής του 1974. ...


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους


Ο blogoulis τη φυλάγεται...

Άμα είσαι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα...

Από νωρίς το είχα καταλάβει ότι εγώ ήμουν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Τα μικρά ήταν για τους άλλους. Όλα τα πιτσιρίκια τής ηλικίας μου τότε είχαν τα μικροατυχήματά τους, πότε πέφτοντας από το ποδήλατο, πότε τρώγοντας καμιά κούνια στο κεφάλι στην παιδική χαρά, άντε και καμιά τούμπα πατινάροντας στο αστραφτερό παρκέ τής μαμάς που μόλις είχε περάσει με γυαλιστικό. Εγώ βρήκα να λύσω το χειρόφρενο από το φορτηγό τού θείου μου σε κατηφόρα ξυράφι κι ενώ κατά ένα περίεργο τρόπο ήξερα πού σταδιάλα ήταν το φρένο δεν έφτανα να το πατήσω! Παρόλα ταύτα κατάφερα να στρίψω το γομάρι που για τιμόνι είχε τη μισή πλατεία Ομονοίας (ναι ρε, τότε ήταν στρογγυλή) και να το ρίξω σε ένα ανάχωμα χωρίς να πάθω το παραμικρό. Όλοι τότε μιλούσαν για....


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: Blogoulis


Σε αποστολές καταστολής εχθρικής αεράμυνας η ΠΑ στη "Red Flag"

Σύμφωνα με πληροφορίες η 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης με 5 αεροσκάφη F-16C/D Block52+ θα είναι εκείνη που θα συμμετάσχει στη κορυφαία αεροπορική άσκηση "Red Flag" στη Νεβάδα των ΗΠΑ. H συγκεκριμένα Μοίρα είναι διπλού ρόλου, αναχαίτισης και....

Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com


Τα Σκόπια δεν θα πάνε στον ΟΗΕ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αναπαράγουν πολλά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες υποβολιμαίες φήμες ότι δήθεν, αν η κυβέρνηση Καραμανλή δεν επιδείξει σημεία υποχώρησης στις συνομιλίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ, οι Αμερικανοί θα ενθαρρύνουν την ηγεσία των Σκοπίων να προσφύγει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και να ζητήσει από αυτήν να αναγνωριστεί ως «Μακεδονία». Περίπου 120 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, άρα λείπουν μόνο 8 ακόμη για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 128 που αποτελεί τα απαιτούμενα δύο τρίτα των 192 κρατών - μελών του ΟΗΕ για να ληφθεί η απόφαση, οπότε σίγουρα θα βρεθούν αυτές οι 8 χώρες αφού τα Σκόπια θα έχουν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, ισχυρίζεται η τεθείσα σε κυκλοφορία φημολογία.
Λογικοφανές το σενάριο, απευθυνόμενο όμως μόνο σε....


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: infognomonpolitics


Βόμβα Ψωμιάδη! "Σε δύο εβδομάδες θα απαντήσω αν θα πάω στον ΛΑΟΣ"

Είδηση βόμβα πριν από λίγα λεπτά στην εκπομπή του Μάκη Τ. στον ΑΝΤ-1 όπου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε ότι σε 2 εβδομάδες το πολύ θα έχει απαντήσει αν θα προσχωρήσει ή όχι στο ΛΑΟΣ!
"Δεν θα πάω στην κεντρική επιτροπή της Ν.Δ. Δεν θέλω να γίνω υπουργός. Είμαστε αγωνιστές και τα οφίτσια τα αφήνουμε σε άλλους" είπε ο....Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: troktiko


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΓΙΝΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ JENNIFER LOPEZ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Μετα απο πιεσεις του Υπ.Τουρισμου, δοθηκε αδεια στη Jennifer Lopez, να φωτογραφει ως Καρυατιδα στο Παρθενωνα...
για λογαριασμο Ελληνικου περιοδικου και ΟΧΙ ξενου,
πραγμα το οποιο σημαινει οτι σε καμια περιπτωση η φωτογραφιση αυτη δεν εγινε ωστε να διαφημιστει η χωρα μας
στο εξωτερικο, αλλα για την εξυπηρετηση πολιτικων
και εκδοτικων συμφεροντων. Με αλλα λογια,το Υπ.Τουρισμου
και ο....


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV ©


ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ,ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ.

Με ακατάλληλα μηχανήματα υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες τα ογκολογικά περιστατικά στο Παίδων «Α. Κυριακού»,
αναφερει ερευνα του συλλογου γονιών παιδιών με καρκίνο «Η Φλόγα»...

Πιο συγκεκριμενα,οπως αναφερουν οι υπευθυνοι της Φλογας, "στις 3 Απριλίου είχαμε κοινοποιήσει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ακατάλληλα για παιδιά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα. Σήμερα, 6 μήνες μετά, η μόνη ενημέρωση που είχαμε είναι ότι τον διαγωνισμό αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και περιμένουμε να δούμε προκήρυξη στον Τύπο.
Επανειλημμένα ζητήσαμε....


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV ©


Athens the birthplace of the Gods ...

The city with the most glorious history in the world, is worshipped by gods and people.
The enchanting capital of Greece has always been the birthplace of civilization. It is the city where democracy was born and most of the wise men of ancient times. The most important civilization of ancient world flourished in Athens and relives through superb architectural masterpieces. Who doesn't know the Acropolis of Athens?
Photos and history of the most famous archaeological site in Europe have made the world tour causing feelings of admiration from millions of people worldwide. Acropolis is nominated to be included in the list with the 7 new miracles of the world. In fact the trademark of Athens is one of the favorites. The Holy Rock of Acropolis has structures dated back to the 5th BC, the famous Golden Age of Periklis....


Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: Demetrio's Travel Pages


No comments yet


News

My BlogRoll

-